Pseudochazara pallida is een vlinder uit de familie van de Nymphalidae, uit de onderfamilie van de Satyrinae. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst voorgesteld door Otto Staudinger in een publicatie uit 1901.

Verspreiding De soort komt voor in de Russische Altaj.

Vliegtijd en habitat De vlinder vliegt in juli en augustus op hellingen tot 1700 meter hoogte.

pallida