Heliocheilus fervens is een vlinder uit de familie van de uilen (Noctuidae). De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst voorgesteld als Heliothis fervens door Arthur Gardiner Butler in een publicatie uit 1881.

De soort komt voor in het Russische Verre Oosten, Korea en Japan.

fervens