Disphragis paranensis is een vlinder uit de familie van de tandvlinders (Notodontidae). De wetenschappelijke naam van de soort is, als Heterocampa paranensis, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1894 door William Schaus.
Type syntypes: "males" instituut: USNM Smithsonian Institution, Washington, U.S.A. typelocatie: "Brazil, Paraná, Castro"
paranensis