Lycaena ochimus is een vlinder uit de familie van de Lycaenidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1851 door Herrich-Schäffer. De soort komt voor in de Zuidelijke Kaukasus, Turkije, Syrië en Libanon.

Ondersoorten Lycaena ochimus ochimus Lycaena ochimus ocliferius (, 1977) Lycaena ochimus sachandensis (, 1982)

ochimus